Υλικά
- 4 πατάτες βρασμένες
- 2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
- 1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
- μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Αφού μαλακώσουν τις κόβουμε σε κύβους.
- Σ’ αυτό προσθέτουμε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κοκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό λεμονιού. Πλάθουμε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.
- Σε μια γαβάθα προσθέτουμε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με δυόσμο. Στρώνουμε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο.