Υλικά

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γραμμάρια τυρί  κασέρι (τριμμένο ή κομμένο σε κύβους)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό (προαιρετικά)
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το σπαγγέτι, για 10 λεπτά περίπου.
  2. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε για 5 λεπτά τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
  3. Κατόπιν προσθέτετε το σπαγγέτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Γαρνίρετε με τυρί τριμμένο κασέρι.