Υλικά

  • 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα εμπορίου ή σπιτική ζύμη πίτσας
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μυρωδικών
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • Μια μέτρια ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κούπας ελιές, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε τη ζύμη από τη συσκευασία της και την απλώνετε σε αλευρωμένο πάγκο. Βάζετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα μεγάλο ταψί. ,
  2. Ανοίγετε τη ζύμη με τα χέρια, φροντίζοντας να ανοίξει καλά προς όλες τις επιφάνειες. Έπειτα μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδόκολλα και αφήνετε στην άκρη.
  3. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το μείγμα μυρωδικών. Αλατοπιπερώστε.
  4. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια με το καπάκι μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Αφού μαλακώσουν τα κρεμμύδια απλώστε τα πάνω στη ζύμη και βάλτε από πάνω λεπτές φέτες ντομάτας. Βάλτε τα φιλέτα αντζούγιες σε ένα πλέγμα και πασπαλίστε με τις ελιές. Αλατοπιπερώστε.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά και ψήστε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.