Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες λευκό ταραμά
- 6 βρασμένες πατάτες με τη φλούδα τους
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι ( θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
Εκτέλεση
- Αρχικά βράζουμε τις πατάτες. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε. Στη συνέχεια τις κομματιάζουμε στο μίξερ με τους κόφτες ή τις χτυπάμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Σταδιακά και σιγά-σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
- Στο τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και η ταραμοσαλάτα μας είναι έτοιμη.