Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- 3 ματσάκια μαϊντανό
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 λεμόνι
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και στύβουμε το λεμόνι.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μαϊντανό και τις σουπιές στην κατσαρόλα, χωρίς νερό ή λάδι, επειδή οι σουπιές θα βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις ζεσταθούν λιγάκι, ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το φαγητό για λίγο.
- Δύο με τρία λεπτά μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Ρίχνουμε και το σπανάκι ψιλοκομμένο και έπειτα από 10 λεπτά ανακατεύουμε.
- Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος του μαγειρέματος για να μην σφίξει το φαγητό. Επίσης, βάζουμε πιπέρι και σβήνουμε το φαγητό με το λεμόνι.