Υλικά

  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από την πρέσα. Ανακατεύουμε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη.
  2. Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνουμε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου. Τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάμε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνουμε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις. Τα βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει με αλάτι.
  3. Όταν τα νιόκι αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνειά είναι έτοιμα τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.