Υλικά
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 ml γάλα πλήρες
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο
- 2 κουταλιές παγωτό καϊμάκι για το γαρνίρισμα
- σιρόπι φράουλας για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
- Χύνουμε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι και σιρόπι φράουλας.