Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες και τριμμένες φρέσκες ντομάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να μαλακώσουν. Βγάζοντας τις από το τηγάνι τις σκεπάζουμε με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε για λίγο ώστε το χαρτί να απορροφήσει το πολύ λάδι.
  3. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι για να σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Μόλις σοταριστούν και πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με τον κιμά τις μελιτζάνες τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, από πάνω ρίχνουμε τον πουρέ και καλύπτουμε όλο το πυρέξ.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.