Υλικά

  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 600 γραμμάρια γάλα καρύδας
  • μέλι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 600 γραμμάρια γάλα καρύδας, 60 γραμμάρια ζάχαρη και 1 κλωνάρι βανίλας κομμένο κάθετα. Ανοίγουμε τη φωτιά.
  2. Παράλληλα, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
  3. Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα υλικά που ρίξαμε στην κατσαρόλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Αφαιρούμε τη βανίλια.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
  5. Bάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να παγώσει το γλυκό.
  6. Βγάζουμε την πανακότα από τα ατομικά φορμάκια βουτώντάς τα για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
  7. Αραιώνουμε το μέλι με λίγο ζεστό νερό.
  8. Περιχύνουμε την πανακότα και σερβίρουμε.