Υλικά
- 2 φύλλα ζελατίνας
- 1 κλωνάρι βανίλιας
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 600 γραμμάρια γάλα καρύδας
- μέλι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 600 γραμμάρια γάλα καρύδας, 60 γραμμάρια ζάχαρη και 1 κλωνάρι βανίλας κομμένο κάθετα. Ανοίγουμε τη φωτιά.
- Παράλληλα, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα υλικά που ρίξαμε στην κατσαρόλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Αφαιρούμε τη βανίλια.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια.
- Bάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για μερικές ώρες ώστε να παγώσει το γλυκό.
- Βγάζουμε την πανακότα από τα ατομικά φορμάκια βουτώντάς τα για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό.
- Αραιώνουμε το μέλι με λίγο ζεστό νερό.
- Περιχύνουμε την πανακότα και σερβίρουμε.