Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 70-100 γραμμάρια βούτυρο (ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας)
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μερικά φύλλα δεντρολίβανο
- 150 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε φέτες
- ψιλοκομμένο μαϊντανό θέματα
- χοντρό αλάτι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Με ένα αποφλοιωτή ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά.
- Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα και την κρατάτε σταθερή από την άκρη. Κόβετε σε κάθετε φέτες την πατάτα με απόσταση 1 εκ. δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
- Έπειτα αναμειγνύουμε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, δεντρολίβανο, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε με το μείγμα βούτυρο τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετούμε από μια φέτα κασέρι σε κάθε εσοχή πατάτας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.