Υλικά

  • 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (περίπου 400γρ.)
  • 30γρ. ζάχαρη
  • 20γρ. νερό
  • Φρέσκος χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος Ροδόπη 35% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το αβοκάντο κάθετα στη μέση, ξεκινώντας τη τομή από την κορυφή και φτάνοντας μέχρι τη βάση. Στη συνέχεια πιάνουμε τις δύο πλευρές με τις χούφτες και στρίβουμε το ένα κομμάτι για να ανοίξει εύκολα ο καρπός, σαν να ανοίγουμε ένα βαζάκι μαρμελάδας.
  2. Αφαιρούμε το κουκούτσι που βρίσκεται στη μέση και ξεφλουδίζουμε το εξωτερικό περίβλημα.
  3. Τεμαχίζουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για μισό λεπτό. Αδειάζουμε το σιρόπι στο μούλτι ή στο μπλέντερ, προσθέτουμε το τεμαχισμένο αβοκάντο και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος Ροδόπη, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική σπάτουλα. ΡΟΔΟΠΗ
  4. Γεμίζουμε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει η μους, για περίπου δύο ώρες.