Υλικά

  • 350 γραμμάρια μακαρόνια για σπαγγέτι
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε φέτες
  • 350 γραμμάρια ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 5 κλοναράκια βασιλικό
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κομμένο λουκάνικο σε φέτες πασπαλίζουμε ρίγανη και τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς λάδι. Συνεχίζοντας προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, στη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 8 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια αφού τα σουρώσουμε.
  3. Δυναμώνουμε την εστία, ανακατεύουμε μια τελευταία φορά καλά και σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα.