Υλικά
- 500ml γάλα
- 100ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
- 6 κρόκοι αυγού
- 500γρ. φυστίκια καθαρισμένα
- 70γρ. πάστα φυστικιού
- 100γρ. ζάχαρη
- 25γρ. γλυκόζη
- Για την πάστα φυστικιού
- Ίδια ποσότητα φυστίκια
- Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την πάστα φυστικιού: Βουτάμε τα φιστίκια για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε μπολ με κρύο νερό, για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τα κελύφη πιο εύκολα.
- Ρίχνουμε τα καθαρισμένα φυστίκια με τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ένα σπράδι αυγού.
- Ετοιμάζουμε το παγωτό: Απλώνουμε τα φυστίκια σε λαμαρίνα και τα περνάμε στο φούρνο στους 170 ºC για 10 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε στον τρίφτη.
- Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος Ροδόπη. Προσθέτουμε 70γρ. πάστα φυστικιού, τη γλυκόζη και τα τριμμένα φυστίκια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε με το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν βράσει.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.