Υλικά

  • 500ml γάλα
  • 100ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • 6 κρόκοι αυγού
  • 500γρ. φυστίκια καθαρισμένα
  • 70γρ. πάστα φυστικιού
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 25γρ. γλυκόζη
  • Για την πάστα φυστικιού
  • Ίδια ποσότητα φυστίκια
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε την πάστα φυστικιού: Βουτάμε τα φιστίκια για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε μπολ με κρύο νερό, για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τα κελύφη πιο εύκολα.
  2. Ρίχνουμε τα καθαρισμένα φυστίκια με τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και ένα σπράδι αυγού.
  3. Ετοιμάζουμε το παγωτό: Απλώνουμε τα φυστίκια σε λαμαρίνα και τα περνάμε στο φούρνο στους 170 ºC για 10 λεπτά.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε στον τρίφτη.
  5. Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος Ροδόπη. Προσθέτουμε 70γρ. πάστα φυστικιού, τη γλυκόζη και τα τριμμένα φυστίκια.ΡΟΔΟΠΗ
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά.
  7. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε με το ζεστό γάλα.
  8. Ανακατεύουμε και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν βράσει.
  9. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε στην παγωτομηχανή.