Υλικά

  • 1 κρόκος αυγού, ελάχιστα χτυπημένος
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο σφολιάτας εμπορίου
  • 12 φέτες ζαμπόν
  • 12 φέτες τυρί τοστ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε πάνω μια – μια τις φέτες ζαμπόν και τυρί, μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
  2. Κόβουμε τη σφολιάτα κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 1½ εκ., με το ροδάκι της πίτσας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σφιχτό ρολό.
  3. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια «ξαπλωμένα».
  4. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.