Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη
- 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ταψάκι βάζουμε τα κυβάκια της κολοκύθας, το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 140 ° C.
- Βράζουμε τα λαζάνια για 2 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος Ροδόπη με τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
- Λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και κάνουμε μια στρώση από λαζάνια. Από πάνω βάζουμε το μισό μείγμα της κολοκύθας και λίγο από το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τα τυριά. Κάνουμε μια δεύτερη στρώση από λαζάνια και στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα κολοκύθας με λίγο από το μείγμα κρέμας – τυριών.
- Σκεπάζουμε με μια τρίτη στρώση από λαζάνια και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας γάλακτος – τυριών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C για περίπου 25 λεπτά.