Υλικά
- 1/3 κούπα λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 & 1/2 κούπας κρέμα γάλακτος Ροδόπη
- τριμμένο κεφαλοτύρι (όσο θέλετε)
- 500 γρ. ζυμαρικά πέννες
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα σκόρδα μέχρι να αρωματίσουν.
- Συμπληρώστε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και να πιουν τα υγρά τους.
- Ρίξτε το κρασί και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το τριμμένο τυρί. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να «δέσει».
- Στο μεταξύ βράζετε τις πένες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά, περιχύστε τα ζυμαρικά σας και σερβίρετε.