Υλικά
- 300 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι
- 100 ml χυμός πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 1 καρότο περασμένο από το λεπτό μέρος του τρίφτη και καλά στυμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό καρότο (θα τον πάρουμε από το καρότο που στίψαμε)
- ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ, 300 γραμμάρια αγελαδινό γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 100 ml χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τις σταφίδες και το χυμό που βγήκε από το καρότο.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και το κύμινο και ανακατεύουμε ξανά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ώστε να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε το ντιπ για μια ώρα στο ψυγείο.
- Αφού συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, μπορούμε να σερβίρουμε.
- Μπορούμε να το συνδυάσουμε με κριτσίνια ή να το χρησιμοποιήσουμε ως ντρέσινγκ σε πράσινη σαλάτα.