Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
- 4 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό κρέατος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό γάλα
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε με άφθονο νερό το σπανάκι. Βράζουμε το σπανάκι χωρίς νερό για 6 λεπτά.
- Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Ρίχνουμε το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι και τον πουρέ από σπανάκι. Βράζουμε τη σούπα για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα.
- Ξαναβάζουμε τη σούπα στο μάτι για να ζεσταθεί λίγο ακόμα και προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.