Υλικά

  • βούτυρο (όσο θέλετε)
  • 1 κιλό μούρα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Στον πάτο ενός πυρέξ ρίχνουμε τα πλυμένα μούρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρα, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια και τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
  2. Ρίχνουμε το χυλό πάνω απ’ τα μούρα και ανακινούμε λίγο.
  3. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ το φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει. Όταν δείτε ότι η ζύμη «πέφτει», τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
  4. Σερβίρουμε με βούτυρο και παγωτό.