Υλικά
- βούτυρο (όσο θέλετε)
- 1 κιλό μούρα
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
- μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Στον πάτο ενός πυρέξ ρίχνουμε τα πλυμένα μούρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρα, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια και τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
- Ρίχνουμε το χυλό πάνω απ’ τα μούρα και ανακινούμε λίγο.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ το φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει. Όταν δείτε ότι η ζύμη «πέφτει», τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
- Σερβίρουμε με βούτυρο και παγωτό.