Υλικά
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 2 κεσέδες στραγγισμένο γιαούρτι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
- 4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια. Τις αλατίζουμε και εν συνεχεία σε λάδι σπορέλαιο (μικρή ποσότητα) τις τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν καλά.
- Συγχρόνως στο διπλανό τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, δύο κουταλιές ζάχαρη του γλυκού και ψιλοκομμένο σκόρδο 2-2 ½ σκελίδες και για όσους θέλουν λίγη πάπρικα, μέχρι η σάλτσα να ψηθεί και να βγάλει όλο το νερό της.
- Αφού βγάλουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν καλά από το υπόλοιπο λάδι τους. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα ή σε ένα μπολ ή σε πιατέλα.
- Τέλος ρίχνουμε πάνω το γιαούρτι και τις σκεπάζουμε καλά. Κατά το σερβίρισμα τις γαρνίρουμε με μαϊντανό ή ντομάτες ή με καρότα κομμένα σε λωρίδες.