Υλικά

  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κεσέδες στραγγισμένο γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια. Τις αλατίζουμε και εν συνεχεία σε λάδι σπορέλαιο (μικρή ποσότητα) τις τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν καλά.
  2. Συγχρόνως στο διπλανό τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, δύο κουταλιές ζάχαρη του γλυκού και ψιλοκομμένο σκόρδο 2-2 ½ σκελίδες και για όσους θέλουν λίγη πάπρικα, μέχρι η σάλτσα να ψηθεί και να βγάλει όλο το νερό της.
  3. Αφού βγάλουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν καλά από το υπόλοιπο λάδι τους. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα ή σε ένα μπολ ή σε πιατέλα.
  4. Τέλος ρίχνουμε πάνω το γιαούρτι και τις σκεπάζουμε καλά. Κατά το σερβίρισμα τις γαρνίρουμε με μαϊντανό ή ντομάτες ή με καρότα κομμένα σε λωρίδες.