Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού λιωμένο σκόρδο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού τριμμένο κόλλιανδρο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 4 κουταλιές της σούπας έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 4 φλυτζάνια βρασμένο ρύζι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κιλό αρνάκι
- 2 κρεμμύδια
- 1 ρίζα σέλινο
- 1 καρότο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 αραβική πίτα μεγάλη
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας και το τεμαχίζετε σε κύβους. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα καρότα. Ξεπλένετε τα φύλλα του σέλινου.
- Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό και τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού.
- Μαζί βάζετε το σέλινο, τη δάφνη τα κρεμμύδια και το καρότο. Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας το βγάζετε με μία κουτάλα από τη κατσαρόλα και φιλάτε το ζωμό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζετε βούτυρο και λάδι. Ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο το σοτάρετε και μετά βάζετε τα κομμάτια του κρέατος για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Όταν το κρέας ροδίσει ρίχνετε το ξύδι ,πιπέρι, αλάτι, και 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα από φρέσκια τομάτα. Αφήνετε να πάρουν βράση μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη φάτα, κόβετε τη αραβική πίτα σε κομματάκια και την τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζετε τα κομματάκια από το τηγάνι και τα βάζετε σ ένα απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το κύμινο το άσπρο πιπέρι 1 κουταλιά ξύδι και το βρασμένο ρύζι, προσθέτετε λίγο από τον ζωμό που έβρασε το κρέας.
- Ανακατεύετε το αφήνετε να πάρουν μία βράση και να πιούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τις τηγανισμένες πιτούλες. Ανακατεύετε. Βάζετε το ρύζι σε φορμάκια.
- Για το σερβίρισμα βάζετε σ ένα πιάτο το κρέας δίπλα αναποδογυρίζετε τη φόρμα με το ρύζι. Περιχύνετε το ρύζι με μία κουταλιά της σούπας σάλτσα φρέσκια τομάτας.