Υλικά

  • 1 1/ 2 κιλό πατάτες baby, καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς  και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση της σκάλας του φούρνου. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και ανακατέψτε τα με λάδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και βότανα (εάν χρησιμοποιείτε).
  2. Βεβαιωθείτε ότι το ταψί είναι καλά λαδωμένο. Προσθέστε περισσότερο λάδι αν χρειάζεται. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο φούρνο για 40 λεπτά.
  3. Ελέγξτε τις πατάτες. Θα πρέπει να μαλακές και να έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Εάν δεν είναι, δώστε τους άλλα 10 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει πριν από το σερβίρισμα.