Υλικά
- 150 γραμμάρια πλιγούρι
- 500 γραμμάρια ντομάτες
- 400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
- Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 150 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φέτα
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε πολύ καλά τις γαρίδες ώστε να είναι μαλακές.
- Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μία κούπα βραστό νερό μέσα στο πλιγούρι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα, αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις ντομάτες σε κύβους μαζί με τα μυρωδικά και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά με νερό να το καλύπτει.
- Στη συνέχεια στραγγίζουμε το πλιγούρι και ενώνουμε με το σάλτσα ντομάτας, γαρίδες, το λάδι, το χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα.