Υλικά
- 160 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 114 γραμμάρια συν 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μεγάλο αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τη σόδα, αλάτι και ζάχαρη.
- Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Προσθήκη αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε απλά μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.
- Χρησιμοποιήστε ένα μέτρο κουταλάκι του γλυκού (κουταλάκι του γλυκού) και παίρνετε λίγο λίγο από τη ζύμη φτιάχνοντας μικρά μπαλάκια σε σχήμα ενός μικρού καρυδιού. Στη συνέχεια τα πατικώνετε με τη βάση της παλάμης σας.
- Ψήστε για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα με αέρα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα γεμίζουμε με το μείγμα βανίλια με τη βοήθεια ενός κορνέ.