Υλικά
- Για τα cupcakes
- 100 γραμμάρια ινδική καρύδα
- 65 γραμμάρια κρέμα καρύδας
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 αυγό
- Για την επικάλυψη
- 2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 5 κούπες ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμάρια τρίμματα ινδικής καρύδας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε 100 γραμμάρια ζάχαρη με 4 κόκκους αυγών μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο.
- Στο ήδη υπάρχον μείγμα της ζάχαρης με το αυγό, προσθέτουμε 100 γραμμάρια ινδική καρύδα, 65 γραμμάρια κρέμα καρύδας, το λιωμένο βούτυρο και το 1 αυγό, χτυπάμε και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και αλεύρι τις ατομικές φόρμες για κέικ (σαν αυτές που φτιάχνουμε και τα muffins), τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη 2 σκάλα φούρνου.