Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια γάλα
  • 150 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια τοποθετήστε στη διάμετρο της κάθε φόρμα από ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  2. Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τις σταγόνες σοκολάτας, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
  3. Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
  4. Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για περίπου 20 λεπτά.
  5. Βγάλτε τα μάφινς από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί. Βάλτε το γλάσο από πάνω μόνο αφού κρυώσουν.