Υλικά

  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 110 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον
  • 450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Στη συνέχεια κόβουμε το μπέικον σε λεπτές φέτες μαζί με τα μανιτάρια.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, σαφράν και ανακατεύουμε.
  3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, να ροδίσουν.