Υλικά
- 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
- 1 πρέζα σαφράν (0,25 του γραμμαρίου)
- αλάτι, πιπέρι
- 110 γραμμάρια ψιλοκομμένο μπέικον
- 450 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες καλά καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς. Στη συνέχεια κόβουμε το μπέικον σε λεπτές φέτες μαζί με τα μανιτάρια.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, σαφράν και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά, να ροδίσουν.