Υλικά

  • Για τον κορμό σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 2  αβγά
  • 4 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποφλοιωμένα αμύγδαλα
  • 225 γραμμάρια μπισκότα της επιλογής σας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε με τα χέρια (θέλουμε να βγουν χοντραλεσμένα) και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο γάλα ίσα- ίσα να μαλακώσουν (όχι όμως να παπαριάσουν).
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και το κακάο.
  3. Κατόπιν σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ και συμπληρώνουμε με το κονιάκ.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα χοντραλέθουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα καβουρδίζουμε και τα χοντραλέθουμε κι αυτά στο μούλτι.
  5. Αναδεύουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα ζαχαροπλαστικής) και προσθέτουμε στο μείγμα τα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάνε παντού και δουλεύουμε για λίγο με τη σπάτουλα.
  6. Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη κι αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2-3 ώρες.