Υλικά
- 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. μαλακό φυστικοβούτυρο, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. μαύρη σοκολάτα (50- 70% κακάο) ή ημίγλυκη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Ανακατέψτε για λίγο με το ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Πλάστε σε μικρές στρογγυλές μπουκιές και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
- Τοποθετήστε τις τρούφες στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
- Βυθίστε κάθε μπαλάκι φυστικοβούτυρου στη σοκολάτα, ένα-ένα, και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τα βγάλετε σιγά-σιγά. Ανακινήστε απαλά την περίσσεια σοκολάτας και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα. Βάλτε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για 10 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.
- Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο σε ένα μικρό μπολ και βάλτε 20 δευτερόλεπτα περίπου στον φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο.
- Πασπαλίστε το φυστικοβούτυρο πάνω από τις τρούφες.