Υλικά

  • 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. μαλακό φυστικοβούτυρο, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. μαύρη σοκολάτα (50- 70% κακάο) ή ημίγλυκη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Ανακατέψτε για λίγο με το ηλεκτρικό μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  4. Πλάστε σε μικρές στρογγυλές μπουκιές και τοποθετήστε σε ένα ταψί.
  5. Τοποθετήστε τις τρούφες στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  6. Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετήστε στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
  7. Βυθίστε κάθε μπαλάκι φυστικοβούτυρου στη σοκολάτα, ένα-ένα, και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τα βγάλετε σιγά-σιγά. Ανακινήστε απαλά την περίσσεια σοκολάτας και τοποθετήστε τα σε μία πιατέλα. Βάλτε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για 10 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.
  8. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο σε ένα μικρό μπολ και βάλτε 20 δευτερόλεπτα περίπου στον φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο.
  9. Πασπαλίστε το φυστικοβούτυρο πάνω από τις τρούφες.