Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο, κομμένο σε κύβους
  • 2 αγγούρια, σε κύβους
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Φρέσκο άνηθο, για γαρνιτούρα
  • Καβουρδισμένο σουσάμι, για γαρνιτούρα
  • Για το ντρέσινγκ:
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού baby σπανάκι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο
  • 1/4 φλ. τσαγιού διατροφική μαγιά
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το ξύδι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τον άνηθο, τη διατροφική μαγιά και τη ρίγανη σε ένα μπλέντερ.
  2. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και, στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάχανο, τα αγγούρια, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα μέχρι να ενωθούν.
  4. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
  5. Γαρνίρετε με άνηθο και σουσάμι και σερβίρετε με πιτούλα.