Υλικά
- 1 μικρό λάχανο, κομμένο σε κύβους
- 2 αγγούρια, σε κύβους
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
- 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Φρέσκο άνηθο, για γαρνιτούρα
- Καβουρδισμένο σουσάμι, για γαρνιτούρα
- Για το ντρέσινγκ:
- Το χυμό από 2 λεμόνια
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
- 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 2 κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού baby σπανάκι
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο
- 1/4 φλ. τσαγιού διατροφική μαγιά
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το ξύδι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι, τον άνηθο, τη διατροφική μαγιά και τη ρίγανη σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και, στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάχανο, τα αγγούρια, τα κρεμμυδάκια και τη φέτα μέχρι να ενωθούν.
- Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά.
- Γαρνίρετε με άνηθο και σουσάμι και σερβίρετε με πιτούλα.