Υλικά

  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε φέτες.
  2. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Σοτάρετε τις φέτες των μανιταριών μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και σβήστε με ζωμό λαχανικών.
  4. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
  5. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 3- 4 λεπτά.
  6. Προσθέστε πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη και αλάτι.
  7. Για να δέσει, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με νερό και προσθέστε το στη σάλτσα.
  8. Επίσης, ανακατέψτε το μισό μαϊντανό και πασπαλίστε με τον άλλο μισό πριν το σερβίρισμα.