Υλικά
- 400 γρ. μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα μανιτάρια και κόψτε τα σε φέτες.
- Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Σοτάρετε τις φέτες των μανιταριών μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και σβήστε με ζωμό λαχανικών.
- Ανακατέψτε καλά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
- Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 3- 4 λεπτά.
- Προσθέστε πιπέρι, πάπρικα σε σκόνη και αλάτι.
- Για να δέσει, ανακατέψτε το κορν φλάουρ με νερό και προσθέστε το στη σάλτσα.
- Επίσης, ανακατέψτε το μισό μαϊντανό και πασπαλίστε με τον άλλο μισό πριν το σερβίρισμα.