Υλικά
- 1 3/4 φλ. τσαγιού μπισκότα καρύδας χτυπημένα σε σκόνη
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο λιωμένο
- 500 γρ. τυρί κρέμα μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα καρύδας
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. τσαγιού γλυκιά τριμμένη καρύδα καβουρδισμένη
Εκτέλεση
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπήστε τα μπισκότα καρύδας σε ψίχουλα. Προσθέστε τα σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίξτε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
- Τοποθετήστε τα ψίχουλα σε ένα πυρέξ. Χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός φλιτζανιού, πιέστε τα ψίχουλα προς τα κάτω. Βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ προσθέστε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα καρύδας και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Περίπου 3 λεπτά.
- Ανακατέψτε την καβουρδισμένη καρύδα στο μείγμα του cheesecake.
- Αδειάστε το μείγμα cheesecake στην προετοιμασμένη φόρμα και καλύψτε το με επιπλέον καβουρδισμένη καρύδα.
- Τοποθετήστε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για καλύτερα αποτελέσματα όλη τη νύχτα.