Υλικά

  • 1 3/4 φλ. τσαγιού μπισκότα καρύδας χτυπημένα σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα καρύδας
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 φλ. τσαγιού γλυκιά τριμμένη καρύδα καβουρδισμένη

Εκτέλεση

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπήστε τα μπισκότα καρύδας σε ψίχουλα. Προσθέστε τα σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίξτε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
  2. Τοποθετήστε τα ψίχουλα σε ένα πυρέξ. Χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός φλιτζανιού, πιέστε τα ψίχουλα προς τα κάτω. Βάλτε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ προσθέστε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα καρύδας και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα. Περίπου 3 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε την καβουρδισμένη καρύδα στο μείγμα του cheesecake.
  6. Αδειάστε το μείγμα cheesecake στην προετοιμασμένη φόρμα και καλύψτε το με επιπλέον καβουρδισμένη καρύδα.
  7. Τοποθετήστε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για καλύτερα αποτελέσματα όλη τη νύχτα.