Υλικά
- 180 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Έτοιμη ζύμη πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου
- τσαγιού
- 180 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε κομμάτια
- 60 γρ. κίτρινο, μαλακό τυρί χοντροκομμένο
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φύλλα κόλιαντρου (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τα ανάμεικτα μανιτάρια με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
- Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα ταψί για να καλύψετε τον πάτο και τοποθετήστε την έτοιμη ζύμη πίτσας απλώνοντας καλά. Αν η ζύμη συρρικνωθεί από τις άκρες, σκεπάστε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε την να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν την τεντώσετε ξανά.
- Ψήστε μέχρι η κρούστα να αρχίσει να σφίγγει αλλά να μην έχει πάρει χρώμα, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και απλώστε 1/3 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου σε όλη την επιφάνεια της κρούστας. Τοποθετήστε από πάνω τη φρέσκια μοτσαρέλα και το κίτρινο τυρί, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι η κρούστα να ροδίσει από κάτω, το τυρί να λιώσει και τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα, 16- 20 λεπτά ακόμα.
- Περιχύστε την πίτσα με περισσότερη σάλτσα μπάρμπεκιου, αν θέλετε. Τοποθετήστε από πάνω νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φύλλα κόλιανδρου και απολαύστε.