Υλικά
- 700 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
- 230 γρ. αλεσμένο πικάντικο λουκάνικο
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 240 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κρόκο αυγού
- 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα μανιτάρια και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Ψιλοκόψτε τα κοτσάνια και αφήστε τα στην άκρη.
- Προσθέστε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε το σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε το λουκάνικο.
- Μαγειρέψτε, θρυμματίζοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
- Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε το λουκάνικο σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
- Στο ίδιο τηγάνι, με τα λίπη του λουκάνικου, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 3 λεπτά.
- Ρίξτε το κρασί, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσετε τυχόν μαυρισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, μαγειρεύοντας μερικά λεπτά, μέχρι να μειωθεί και να μαγειρευτεί το περισσότερο.
- Προσθέστε τα κομμένα κοτσάνια μανιταριών, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε στο πιάτο με το λουκάνικο και αφήστε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μπολ προσθέστε το μαλακό τυρί κρέμα, τον κρόκο αυγού, την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μείγμα με τα λουκάνικα και ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα.
- Γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριού κρέμας με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.