Υλικά

  • 700 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 230 γρ. αλεσμένο πικάντικο λουκάνικο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 240 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τα μανιτάρια και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Ψιλοκόψτε τα κοτσάνια και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Προσθέστε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε το σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία.  Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε το λουκάνικο. 
  3. Μαγειρέψτε, θρυμματίζοντας με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
  4. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσετε το λουκάνικο σε ένα πιάτο.  Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
  5. Στο ίδιο τηγάνι, με τα λίπη του λουκάνικου, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 3 λεπτά.
  6. Ρίξτε το κρασί, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσετε τυχόν μαυρισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, μαγειρεύοντας μερικά λεπτά, μέχρι να μειωθεί και να μαγειρευτεί το περισσότερο.
  7. Προσθέστε τα κομμένα κοτσάνια μανιταριών, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Αφαιρέστε στο πιάτο με το λουκάνικο και αφήστε να κρυώσει λίγο.
  8. Σε ένα μπολ προσθέστε το μαλακό τυρί κρέμα, τον κρόκο αυγού, την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μείγμα με τα λουκάνικα και ανακατέψτε καλά.
  9. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα.
  11. Γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριού κρέμας με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.