Υλικά
- 200 γρ. σοκολάτα
- 150 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και επικαλύψτε ένα ταψί λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν λεία και απαλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτού χρώματος. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και βούτυρου στο μπολ με τα αυγά και ανακατέψτε προσεκτικά.
- Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά. Μην υπερανακατεύετε το μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25- 30 λεπτά, ή μέχρι να είναι τραγανά από έξω αλλά ακόμα υγρά στο κέντρο.
- Αφήστε τα brownies να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα κόψετε σε κομμάτια. Απολαύστε τα με ένα ποτήρι γάλα ή ένα φλιτζάνι καφέ!