Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και επικαλύψτε ένα ταψί λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνουν λεία και απαλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτού χρώματος. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και βούτυρου στο μπολ με τα αυγά και ανακατέψτε προσεκτικά.
  5. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά. Μην υπερανακατεύετε το μείγμα.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25- 30 λεπτά, ή μέχρι να είναι τραγανά από έξω αλλά ακόμα υγρά στο κέντρο.
  8. Αφήστε τα brownies να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα κόψετε σε κομμάτια. Απολαύστε τα με ένα ποτήρι γάλα ή ένα φλιτζάνι καφέ!