Υλικά
- 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 35- 40 γρ. μείγμα μπαχαρικών για τάκος
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 4- 6 τορτίγιες για τάκος
- Επιλογές για γαρνιτούρα: Φρέσκα λαχανικά ψιλοκομμένα (πιπεριές, ντομάτες κ.α.), τυρί τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και να χάσει το ροζ χρώμα του. Σπάστε τον κιμά με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών για τάκος και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 5 λεπτά.
- Αν χρησιμοποιήσετε ντομάτες κονκασέ, προσθέστε τες τώρα και ανακατέψτε. Αν δεν τις χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να προσθέσετε κομμένες ντομάτες και να τις σοτάρετε για λίγο.
- Ζεστάνετε τις τορτίγιες για τάκος στο φούρνο.
- Σερβίρετε το μοσχαρίσιο κιμά μέσα στις τορτίγιες και προσθέστε τις γαρνιτούρες της επιλογής σας.