Υλικά
- 700 γραμμάρια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. γιαούρτι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, την ξερή ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Προσθέστε το κομμένο κοτόπουλο στη μαρινάδα και βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται καλά. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ή καλύτερα, μαρινάρετέ το για μερικές ώρες ή ακόμη και ολόκληρο το βράδυ.
- Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα ξυλάκια, βουτήξτε τα σε νερό για περίπου 30 λεπτά για να αποφύγετε την καύση τους. Περάστε τα κομμένα κοτόπουλα στα ξυλάκια.
- Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια- υψηλή θερμοκρασία και λαδώστε ελαφρώς. Ψήστε τα σουβλάκια για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίες ραβδώσεις.