Υλικά

  • 3 κ. γλ. στιγμιαίος καφές σε κόκκους
  • 3 κ. σ. λικέρ καφέ
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 85 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4- 6 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κ. σ. κακάο

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τους κόκκους του καφέ με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέστε το λικέρ καφέ και 75 ml κρύο νερό. Αδειάστε σε ένα ρηχό πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
  2. Φτιάξτε τη στρώση κρέμας χτυπώντας το μασκαρπόνε, το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο και λείο.
  3. Σπάστε τα παντεσπάνια σε δύο ή τρία κομμάτια και μουλιάστε τα στο μείγμα του καφέ για λίγα δευτερόλεπτα.
  4. Τοποθετήστε μερικά κομμάτια στον πάτο δύο ποτηριών κρασιού ή παγωτού και από πάνω ρίξτε την κρέμα. Κοσκινίστε το κακάο και παγώστε για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.