Υλικά
- 1 κ. σ. λάδι
- 150 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 6 μεγάλα αυγά
- 1 κ. σ. γάλα
- 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
- 50 γρ. τσένταρ ή γραβιέρα, τριμμένα
- Λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200- 180 βαθμούς στον αέρα. Αλείψτε με το μισό λάδι μια φόρμα για μάφιν με 8 θέσεις.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το μπρόκολο, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε για 5 λεπτά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
- Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, την καπνιστή πάπρικα και το μισό τυρί σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα λαχανικά, ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα αυγών στις τρύπες των μάφιν.
- Προσθέστε στο καθένα το υπόλοιπο τυρί και λίγο σχοινόπρασο, αν θέλετε.
- Ψήστε για 15-17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.