Υλικά

  • 1 κ. σ. λάδι
  • 150 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. σ. γάλα
  • 1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
  • 50 γρ. τσένταρ ή γραβιέρα, τριμμένα
  • Λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200- 180 βαθμούς στον αέρα. Αλείψτε με το μισό λάδι μια φόρμα για μάφιν με 8 θέσεις.
  2. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το μπρόκολο, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σοτάρετε για 5 λεπτά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  3. Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, την καπνιστή πάπρικα και το μισό τυρί σε ένα μπολ.
  4. Προσθέστε τα μαγειρεμένα λαχανικά, ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα αυγών στις τρύπες των μάφιν.
  5. Προσθέστε στο καθένα το υπόλοιπο τυρί και λίγο σχοινόπρασο, αν θέλετε.
  6. Ψήστε για 15-17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.