Το ελληνικό εμπόριο ελπίζει ότι η Χριστουγεννιάτικη αγορά θα αποτελέσει μια ευχάριστη παρένθεση ανάμεσα στο πρωτόγνωρο 2010 και το απρόβλεπτο 2011, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Όπως τόνισε, την Κυριακή που πέρασε τα εμπορικά καταστήματα ήταν μισογεμάτα και όχι μισοάδεια.

«Οι Έλληνες έμποροι εν μέσω κλίματος κοινωνικής και οικονομικής δυσαρέσκειας, προσπαθούν να διατηρήσουν την λάμψη των εορτών και δίνουν την μάχη τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και συνταξιούχων, αναπληρώνοντας το χαμένο τους δώρο με χαμηλές τιμές.

Παρά το γεγονός ότι ο μέσος έλληνας καταναλωτής σκοπεύει να διαθέσει την περίοδο των εορτών περίπου 400 ευρώ για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα, ποσό πολύ μικρότερο από τα προηγούμενα χρόνια, δείχνει ότι προσπαθεί να διατηρήσει την χαρά της οικογένειάς του και να παραμείνει αξιοπρεπής στις κοινωνικές υποχρεώσεις του.

Τα διάφορα ποσοστά μείωσης της έναρξης της εορταστικής κίνησης στην αγορά δεν έχουν πλέον ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν αποτελούν είδηση, ούτε χαρακτηρίζουν την συνολική εικόνα της αγοράς.

Αυτό όμως, που πραγματικά έχει μεγάλη σημασία είναι η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να δώσουν την δυνατότητα στους καταναλωτές να επισκεφτούν τις κεντρικές αγορές και τους εμπορικούς δρόμους, χωρίς εμπόδια και επιπλέον επιβάρυνση», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.