Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ένα ενδεχόμενο Grexit, έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Spiegel, μέρος της οποίας έχει προδημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό. Επεσήμανε μάλιστα πως μια τέτοια κίνησε θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος.

«Πάνω από όλα, όλοι οι Ευρωπαίοι νομίζω συμφωνούμε στο ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη εκτός από μια καταστροφή για την ελληνική οικονομία, θα ήταν επιζήμια και για την Ευρωζώνη στο σύνολό της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος.

«Εάν η Ελλάδα φύγει από την οικονομική ένωση, οι αγορές θα αναζητήσουν άμεσα ποια χώρα πρέπει να ακολουθήσει, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να σημάνει την αρχή ενός τέλους» προειδοποίησε ο κ. Μοσκοβισί.

Τα σχόλια αυτά δίνονται στη δημοσιότητα μία ημέρα μετά την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε μια δημόσια εκδήλωση στη Βιέννη, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα μπορούσε να εξέλθει από την ευρωζώνη επειδή η κυβέρνησή της θα έχει αποτύχει να διαπραγματευθεί για να εξασφαλίσει νέο δανεισμό.