Τα αποτελέσματα του πρώτου εννεάμηνου του 2010 ανακοίνωσε η Aegean, με τις πωλήσεις της να διαμορφώνεται στα 466,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 3%. Το καθαρό αποτέλεσμα εννεαμήνου διαμορφώθηκε σε ζημία 1,9 εκατ. ευρώ προ φόρων και το αντίστοιχο μετά από φόρους διαμορφώθηκε επίσης σε ζημίες ύψους 8,4 εκατ. λόγω της επιβάρυνσης από φόρους 6,6 εκατ., οι οποίοι σχετίζονται κυρίως με την έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στη χρήση του 2009.

Η επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 3%, με την εταιρία να μεταφέρει συνολικά 4,9 εκατομμύρια επιβάτες. Σε καλά επίπεδα η ανάπτυξη στο δίκτυο εξωτερικού, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν 2,4 εκατομμύρια επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2009.

Αντίθετα, στο εσωτερικό, η μείωση της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα καταναλωτή έγινε έντονα αισθητή, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της κίνησης κατά 15% στους 2,5 εκατομμύρια επιβάτες.

Το τρίτο και εποχικά πιο ισχυρό τρίμηνο του έτους συνέβαλε στον σημαντικό περιορισμό των ζημιών που δημιουργήθηκαν το πρώτο εξάμηνο. Η βελτίωση του αποτελέσματος προήλθε κυρίως από την ανάκαμψη της ζήτησης στις γραμμές του εξωτερικού και παράλληλα, με την είσοδο στη Star Alliance, βοήθησε να καλυφθούν οι επιπτώσεις από τη σημαντική αύξηση του κόστους καυσίμων.

Στο εσωτερικό δίκτυο, αντίθετα, υπήρξε σημαντική υποχώρηση στη ζήτηση και των ναύλων, ακόμα και στην παραδοσιακά ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο.