Σε διερευνητικές επαφές για δουλειές στην Ελλάδα βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Real News, υψηλόβαθμο κλιμάκιο της Foxconn.
Οι συγκεκριμένες κινήσεις, που γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και προσοχή, τελούν υπό το άγρυπνο βλέμμα άλλων χωρών της Ευρώπης, που αποτελούν συνεργάτες της Foxconn.
Επίσης, παρακολουθούνται και από χώρες που συμμετέχουν στο διεθνές εμπόριο προϊόντων τεχνολογίας, μέσω των λιμανιών τους. Η ασιατική πολυεθνική κατασκευάζει προϊόντα για λογαριασμό κολοσσών του χώρου της τεχνολογίας, όπως είναι οι Apple, Amazon, Dell, HP, Nokia και Sony.
Επικεφαλής της Foxconn είναι ο ιδιόμορφος, δισεκατομμυριούχος και αυτοδημιούργητος κινέζος επιχειρηματίας Τέρι Γκου, γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας στο ένθετο Real Money.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο 23χρονος τότε Τέρι Γκου δανείστηκε 7.500 δολάρια από τη μητέρα του και ξεκίνησε μια επιχείρηση που κατασκεύαζε διακόπτες και κουμπιά για ασπρόμαυρες τηλεοράσεις.
Το 1980, στα 30 του, έκλεισε την πρώτη μεγάλη συμφωνία με την πρώτη παγκόσμιας εμβέλειας εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, την Atari, φτιάχνοντας τους πλαστικούς συνδέσμους μεταξύ της κονσόλας και του χειριστηρίου.
Σήμερα, στα 62 του, ο άνθρωπος που δουλεύει 16 ώρες την ημέρα και θεωρεί άχρηστες τις σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων μπορεί να ισχυριστεί ότι ο κόσμος τού ανήκει, τουλάχιστον όσον αφορά το καταναλωτικό και τεχνολογικό κομμάτι του.
Η Foxconn, βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι της ανεπτυγμένης υφηλίου.
Στα εργοστάσιά της κατασκευάζονται οι κονσόλες Playstation της Sony και Wii της Nintendo, οι υπολογιστές της Dell, τα περισσότερα μέρη από τους υπολογιστές της IBM, της Hewlett-Packard και της Apple, καθώς βέβαια και το περίφημο iPhone.
[…]
Το made in EU, όπως και το made in USA, απασχολεί σοβαρά τη διοίκηση της Foxconn, συνεχίζει το δημοσίευμα, που διαφοροποιεί το επενδυτικό της portfolio σε δύο κατευθύνσεις: την τήρηση των προδιαγραφών των κολοσσών πελατών της από τη μία, και το τεστάρισμα των δικών της δυνάμεων στην κατασκευή ηλεκτρονικών προϊόντων από την άλλη.
Στο πλαίσιο αυτό, η ασιατική πολυεθνική έχει θέσει τη χώρα μας στην ατζέντα των δραστηριοτήτων της, που επεκτείνεται πέρα από τη συμφωνία HP-Cosco- ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα εξελιχθούν τα σχέδια που τώρα βρίσκονται επί χάρτου, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που αφορούν τόσο τις συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας, όσο και τις διεθνείς συμμαχίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γράφει η εφημερίδα, τα στελέχη της Foxconn εξετάζουν συγκεκριμένα ζητήματα, που αφορούν το σύνολο της βασικής τους δραστηριότητας, η οποία επεκτείνεται από τη συναρμολόγηση τεχνολογικών προϊόντων, μέχρι τη διακίνησή τους διεθνώς, σε συνεργασία με τα αρμόδια κλιμάκια της Cosco στην Ελλάδα.
Σε αυτή τη φάση δεν προβλέπεται συνάντηση με πολιτικούς εκπροσώπους και στελέχη της κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί πώς η είσοδος του Πειραιά στον παγκόσμιο χάρτη διακίνησης προϊόντων έχει ήδη αλλάξει τα μερίδια στους τζίρους και τα κέρδη, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό στο χώρο των εμπορευματικών κέντρων της Ευρώπης.