Χρειάζεται εξυγίανση και στην Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής στη σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης.

Το τελικό ύψος του «κουρέματος» στην Τράπεζα Κύπρου είναι μια «σημαντική τεχνική λεπτομέρεια», τόνισε ο καθηγητής , ο οποίος, ως τεχνοκράτης, ήταν μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην τελευταία σύνοδο του Eurogroup, όπου ελήφθη η οδυνηρή – όπως και ο ίδιος τη χαρακτήρισε – απόφαση για την Κύπρο.

Ο καθηγητής τόνισε ότι οι περιορισμοί, που τέθηκαν στις συναλλαγές, είναι υπερβολικοί.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η εξυγίανση να γίνει «αναίμακτα», και σημείωσε ότι είναι δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα κατά πόσο πρέπει να παραιτηθεί ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα έπρεπε να γνωρίζει πόσα χρήματα έφυγαν από την Κύπρο και να το ανακοινώσει δημόσια.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ακόμα ότι πρέπει να εκπονηθεί μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη και την κυπριακή οικονομία, αλλά και για διαρθρωτικές αλλαγές.

Για το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ ο καθηγητής Αλέξανδρος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η απάντηση στο ζήτημα αυτό είναι πολύ δύσκολη. «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων, επειδή υπάρχει το στοιχείο της μη αναστρεψιμότητας», είπε.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.