Απέφυγε να εμπλακεί σε δημόσιο διάλογο σχετικά με το θέμα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, με τον οποίο βρίσκεται -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- σε σύγκρουση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Δεν είναι θέμα δημόσιου διαλόγου, είναι θέμα προβληματισμού όλων πώς, μέσα από έναν καλύτερο συντονισμό, ξεπερνούμε προβλήματα που έχουν προκληθεί» είπε όταν δημοσιογράφος παρατήρησε ότι υπάρχει η εντύπωση πως λαός και πολιτική ηγεσία θέλουν αλλαγή στη Διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας

Χθες η Βουλή απέρριψε πρόταση των Οικολόγων για συζήτηση και ψήφιση σχεδίου απόφασης που καλούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κινήσει τη διαδικασία για απομάκρυνση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη. Η απορριπτική απόφαση ελήφθη με 49 ψήφους κατά και δύο υπέρ και το σχέδιο απόφασης παραπέμπεται στην Επιτροπή Οικονομικών για συζήτηση.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κατηγορείται για αψυχολόγητες και βεβιασμένες ενέργειες, καθ’ υπόδειξη της τρόικας. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, γιατί χαίρει της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr