Οι δυνατότητες συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και πορτογαλικών επιχειρήσεων, σε επίπεδο ναυτιλίας, εμπορίου, βιομηχανίας και υπηρεσιών ήταν το θέμα της συνάντησης του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Πειραιά, Γ. Κασιμάτη, με τον Πρέσβη της Πορτογαλίας, κ. Joaquim Ferreira Marques, και τον Οικονομικό και Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Πορτογαλίας, κ. Laurent Armaos.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η επίσκεψη των δυο αξιωματούχων εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς συναντήσεων που έχει προγραμματίσει το Ε.Β.Ε.Π. με πρεσβείες του εξωτερικού, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.

«Η Πορτογαλία είναι μια φίλη χώρα, με μεγάλη ιστορική διαδρομή, όπως και η Ελλάδα. Η συνεργασία σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι είναι υποχρέωση, όχι μόνο μεταξύ των κρατών, αλλά και των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασιμάτης.

Από την πλευρά του, ο κ. J. F. Marques τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των διαχρονικά φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, ενώ προσκάλεσε την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να συμμετάσχει σε επιχειρηματική αποστολή στην Πορτογαλία, για να εξετασθούν οι δυνατότητες συνεργασίας, τόσο με Πορτογαλικές επιχειρήσεις, όσο και με μεικτές επιχειρήσεις σε Πορτογαλία, Βραζιλία και Ανγκόλα.