Νέο κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα πέτυχε ο χρυσός, ξεπερνώντας τα 1.280 δολάρια ανά ουγγιά καθώς η επενδυτική ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο δεν έδειξε καμία διάθεση υποχώρησης.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3,3 δολάρια στα 1.280,8 δολάρια ανά ουγγιά, χάνοντας μικρό έδαφος λίγη ώρα πριν τη λήξη των συναλλαγών που δεν στέρησε όμως στο πολύτιμο μέταλλο το νέο ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως τα 1.285,2 δολάρια ανά ουγγιά. Τελευταίο κλείσιμο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ήταν της Παρασκευής, στα 1.277,5 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε ανάλυση της η Barclays Capital εκτιμά ότι ο χρυσός οδεύει για τεχνική διόρθωση μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας και τις τάσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών που φάνηκαν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Επισημαίνει ωστόσο ότι ενδεχόμενη διόρθωση θα προσελκύσει αγοραστές με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκει επίπεδα στήριξης στα 1,250 με 1.263 δολ. ανά ουγγιά.

Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί πιθανή περαιτέρω άνοδο του χρυσού, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Σε δημοσκόπηση 20 αναλυτών, επενδυτών και traders οι 16 δήλωσαν ότι το μέταλλο θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος, ενώ δύο εκτίμησαν ότι θα υποχωρήσει και δύο ήταν ουδέτεροι.

Πηγή: capital.gr