Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ εξεδήλωσε σήμερα την απογοήτευσή του για τη «μικρή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στην προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να αποφευχθεί ο απευκταίος ‘δημοσιονομικός γκρεμός’ στα τέλη του έτους.

Ο Δημοκρατικός Ρέιντ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έχει γίνει μικρή πρόοδος αφότου συναντήθηκαν οι επικεφαλής των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 16 Νοεμβρίου.

«Συζήτησαν ορισμένα ελάσσονα θέματα σχετικά με τα εισοδήματα, αλλά έχουμε μόνον δύο εβδομάδες για να κάνουμε κάτι. Συνεπώς πρέπει να αφήσουμε πίσω τα ελάσσονα και να αρχίσουμε να συνομιλούμε για τα ειδικά θέματα», δήλωσε ο Ρέιντ.

Παρά τον αποκαρδιωτικό τόνο των δηλώσεών του, ο ίδιος υπογράμμισε πως αισιοδοξεί πως τα μέλη του Κοινοβουλίου θα κατορθώσουν να αποφύγουν την δημοσιονομική ‘καταβαράθρωση’, που συνίσταται στο μείγμα περικοπών στις δαπάνες και αυξήσεων στους φόρους ύψους 600 δισεκ. δολαρίων, που κινδυνεύει να παρασύρει τη χώρα στην ύφεση.

«Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος και δεν πιστεύω πως οι Ρεπουμπλικανοί θα μας αφήσουν να κατακρημνισθούμε», δήλωσε ο Ρέιντ.