«Εποικοδομητική ασάφεια» προκύπτει από τις απαιτήσεις της τρόικας για τους τρόπους εμπλοκής του θέματος του φυσικού αερίου στη μελλοντική δανειακή σύμβαση, που θα υπογράψει η Κύπρος, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Ανέφερε, επίσης, ότι και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, διατηρεί την άποψη ότι το ζήτημα πρόκειται για θέμα που επιβάλλεται να διασαφηνιστεί περαιτέρω, ώστε η Κύπρος να μη βρεθεί προ εκπλήξεων στο μέλλον.

Ο κ. Κυπριανού, φιλοξενούμενος σε εκπομπή του ΡΙΚ, χαρακτήρισε ως «κρίσιμη και καθοριστική» για το μέλλον της Κύπρου την φάση στην οποία έχει εισέλθει η διαπραγμάτευση με την τρόικα, προσθέτοντας ότι υπήρξε πρόοδος στα θέματα του συνταξιοδοτικού ταμείου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι θα αποτελεί θετική εξέλιξη, αν η κυβέρνηση κατορθώσει να επιτύχει μια συμφωνία με την τρόικα, το περιεχόμενο της οποίας θα διασφαλίζει ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ετοιμότητα του κόμματός του να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση συνθηκών για συλλογική αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας.