Δεν θα στηρίξει ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ο αρμόδιος για δημοσιονομικά θέματα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Κλάους-Πέτερ Βιλς, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική ραδιοφωνία.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη δυσθυμία» αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα τρίτο πακέτο στήριξης, ενώ ερωτηθείς για τους κινδύνους από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημείωσε ότι «από τις ενδιαφερόμενες πλευρές ακούγονται επανειλημμένως όλα τα πιθανά σενάρια τρόμου».

«Μέσα στην ισχυρή ευρωζώνη, μια χώρα όπως η Ελλάδα με την αδύναμη ανταγωνιστικότητά της, στα δικά μου μάτια δεν έχει πιθανότητα να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βιλς, σε ό,τι αφορά το εάν η πρόταση για νέα οικονομική βοήθεια θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, τόνισε: «Κι εγώ επίσης δε θα συμφωνήσω» και σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλη δυσθυμία για αυτό το ζήτημα και ασκείται κριτική όσον αφορά στο γεγονός ότι δε διαφαίνεται ένα ορατό τέλος».